VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
myral.gr
IONSWEETS.GR

Για τους λάτρεις της σοκολάτας…. σοκολατένια και υπέροχη!!

Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα κ 20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Υλικά για τη βάση
200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
80 γραμμάρια Βούτυρο
Υλικά για την καραμέλα
180 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
160 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος
Αλάτι

Υλικά για τη γκανάζ
200 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
40 γραμμάρια Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο μπλέντερ και τα βάζουμε στη βάση της ταρτιέρας μας. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς..
Ενδιάμεσα φτιάχνουμε την καραμέλα (ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ) και τη γκανάζ σοκολάτας.

Αφού καραμελώσουμε τη ζάχαρη έχουμε ζεστάνει την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην καραμέλα. Με προσοχή όμως γιατί πιτσιλάει. Αν δεν είναι πολύ ζεστή η κρέμα μπορεί η καραμέλα να γίνει στερεή αλλά σε σιγανή φωτιά και με πολύ ανακάτεμα θα είναι μια χαρά.
Για την γκανάζ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την κομματιασμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο… ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό.
Για το σερβίρισμα βάζουμε την κρέμα καραμέλας πάνω στη ζύμη και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε από πάνω και τη γκανάζ σοκολάτας…
Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες..

Για να κάνετε καλή καραμέλα προσέξτε να ρίχνετε λίγη λίγη τη ζάχαρη στο τηγάνι και όταν λυώνει αυτή που υπάρχει μέσα να ρίχνετε την επόμενη κουταλιά. Έτσι είαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να σας καεί…

Καραμέλα!
Πως καραμελώνουμε τη ζάχαρη;

Υλικά
Ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πολλές συνταγές έχουμε δει να μας ζητούν να καραμελώνουμε τη ζάχαρη. Από την πιο απλή κρεμ καραμελέ μέχρι στην καραμέλα που βάζουμε πάνω στα σου…
Πως φτιάχνουμε όμως αυτή την καραμέλα; Πόσο δύσκολο είναι;

Γενικά δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Πολλές φορές μας παίρνει πολύ ώρα, άλλες φορές καίγεται και μαυρίζει.. Ακόμα και επαγγελματίες μάγειροι έχουν κάποιες φορές πρόβλημα.
Η λύση είναι απλή και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τηγάνι, μια ξύλινη σπάτουλα ή μια πλαστική που να αντέχει όμως την υψηλή θερμοκρασία… και βέβαια λίγη ζάχαρη…

Το κόλπο είναι να ξεκινήσετε με κρύο τηγάνι και μέσα να βάλετε μόνο το 1/4 της ζάχαρης που θέλετε να καραμελώσετε. Καθώς αρχίζει και «λιώνει» η ζάχαρη
και γίνεται καραμέλα και πριν γίνει όλη και κινδυνεύσει να καεί, να μαυρίσει και να καπνίσει, βάζετε στο τηγάνι ακόμα 1/4 από τη ζάχαρη που έχετε και ανακατέψτε. Με τον τρόπο αυτό η καραμέλα γίνεται σιγά σιγά χωρίς πρόβλημα..

Όταν αρχίσει να γίνεται και αυτή η ζάχαρη καραμέλα προσθέτουμε και το άλλο 1/4 και στο τέλος το υπόλοιπο..

Έτσι είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα και θα έχουμε όμορφη και ξανθιά καραμέλα!

Ένα μυστικό για να καθαρίσουμε το σκεύος μας μετά είναι να βάλουμε νερό μέσα, να αφήσουμε και την κουτάλα και να το βράσουμε λίγο ώστε να διαλυθεί και να ξεκολλήσει ότι έχει μείνει στο τηγάνι…

 

 

http://www.oisyntagesmoy.gr/index.php/recipes/view_recipe/175

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *