Τούρτα με μπισκότο, μους σοκολάτας, κέικ με σταγόνες σοκολάτας και γκανάς από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μερίδες: 1 τούρτα με διάμετρο 21-22 εκ.
Υλικά
  • Για τη βάση:
  • 24 μεγάλα μπισκότα digestive
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 3-4 κουταλιές νερό
  • Για τη μους:
  • 400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού κρύο νερό
  • 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • Για το κέικ:
  • 190 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 170 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γραμμ. σταγόνες σοκολάτας

 

  • Για την επικάλυψη:
  • 115 γραμμ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 110 γραμμ. γάλα εβαπορέ
  • 50 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 1 βανιλίνη
  • λίγα σοκολατένια καραμελάκια (τύπου smarties για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
  1. Για την επικάλυψη, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανιλίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ανακατεύουμε συνεχώς για 10′. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανιλίνη. Αφήνουμε τη σοκολατένια επικάλυψη να κρυώσει εντελώς και να σφίξει.
  2. Για τη βάση μπισκότου, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα μία φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση και διάμετρο 21-22 εκ.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση σε πολυμίξερ ή μούλτι και τα δουλεύουμε για λίγη ώρα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το απλώνουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 10′. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  4. Για το κέικ, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση και διάμετρο 21-22 εκ., τη στρώνουμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε ξανά τον πυθμένα της.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  6. Με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και περιμένουμε λίγη ώρα να ενσωματωθούν μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτουμε και τη βανιλίνη.
  7. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
  8. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τις ενσωματώνουμε απαλά, χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.
  9. Αδειάζουμε το κέικ στη φόρμα και το ψήνουμε για 50-60′ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  10. Για τη μους, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και τον εσπρέσο, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν όλα τα υλικά. Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 30-40′.
  11. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο νερό. Θα έχουμε ένα πολύ σφιχτό μίγμα. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων και το ζεσταίνουμε στη χαμηλότερη ισχύ για 20» ή μέχρι που η υφή του να θυμίζει πυκνό σιρόπι / μέλι. Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και κατόπιν το προσθέτουμε στο σοκολατένιο μίγμα. Ανακατεύουμε ζωηρά.
  12. Με το μίξερ σε σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και κουταλιά-κουταλιά, με απαλές κινήσεις, ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο σοκολατένιο μίγμα. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  13. Και πάμε για συναρμολόγηση! Σε πιατέλα τοποθετούμε πρώτα την μπισκοτένια βάση. Από πάνω απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τη μους. Συνεχίζουμε με το κέικ και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τη μους.
  14. Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας με το σοκολατένιο μίγμα και διακοσμούμε με τα σοκολατένια καραμελάκια ή ότι άλλο επιθυμούμε.
Σημειώσεις
Η μους από εδώ, το κέικ εδώ

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://theonewithallthetastes.com/2014/03/chocolate-mousse-birthday-cake.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *