Τούρτα Mississippi Mud Pie από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Πολύ νόστιμη και εμφανίσιμη παιδική τούρτα γενεθλίων!
Συστατικά

Παντεσπάνι

  •    100 γρ βούτυρο, μαλακο
  •    100 g ζάχαρη
  •    2 αυγά
  •    75 γρ αλεύρι
  •    1 φακελακι ανθος αραβοσιτου με γευση σοκολάτας
  •    2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •    Γάλα 2 κουταλιές της σούπας

 Κρέμα γέμιση

  •    750 g σμέουρα ,βατομουρα η φραουλες
  •    300 γρ γιαούρτι στραγγιστο η τυρι κρεμα φιλαδελφια
  •    75 g ζάχαρη
  •    200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημενη σε σαντιγι
  •    4 κουταλιές της σούπας λικέρ βατόμουρο η φραουλας
  •    6 φύλλα ζελατίνης

   Επιπλέον: για το γυρω γυρω

  •    Μπισκοτακια Μίνι Kitcats
  •    κορδελα της Αρεσκεια μας

 για το τελειωμα απο πανω

  •    Σοκολάτα – κρεμα Γκανας ,Ganache
  •    200 ml κρέμα γάλακτος
  •    200 g σοκολάτα, σκουρη
  •    100 γραμμάρια της σοκολάτας γάλακτος
  •    1 φύλλο ζελατίνης
  •    1 κουταλιά σουπας βούτυρο
  •    4 κ,γλ. λικέρ βατόμουρο
Οδηγίες
  1. Φτιαχνουμε το παντεσπανι:   Βαζουμε σε μια λεκανη του μιξερ το Μαλακό βούτυρο, ζάχαρη και τα αυγά ,τα χτυπαμε να αφρατεψουν
  2. Ανακτευουμε το Αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανθος αραβοσιτου καλά και τα προσθετουμε μέσα το μίγμα των αυγών και τα ανακατευουμε καλα, αν είναι απαραίτητο, προσθέστε το γάλα.
  3. Σε μια φορμα 20αρα με στεφανι βαζουμε στον πατο μια λαδοκολα ,ριχνουμε το μιγμα και ψήνουμε στους (180 ° C)για 15 λεπτα περίπου , δοκιμάζουμε πάντως με το ξυλάκι και αν βγει στεγνό , είναι έτοιμο.   Όταν ψηθεί Αφήστε να κρυώσει,
  4. Φτιαχνουμε την κρεμα γκανας μια μερα πριν.   Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
  5. Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.   Ριχνουμε την κρέμα γαλακτος σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.   Ριχνουμε την καυτή κρέμα σε ένα αλλο μπολ και αμέσως ριχνουμε μεσα την τριμμένη σοκολάτα με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλα.   Στραγγιζουμε την Ζελατίνη την ριχνουμε και αυτη μεσα, προσθετουμε και το βούτυρο,   ανακατευουμε διαρκως μέχρις ότου η ζελατίνη διαλύεται και η σοκολάτα έχει λιώσει. Τωρα ριχνουμε και το λικέρ.   Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο όλη τη νύκτα
  6. 30 λεπτά πριν την χτυπησουμε σε σαντιγι, την βγαζουμε απο το ψυγειο,   την χτυπαμε σε χαμηλή ταχύτητα . Ο όγκος πρέπει να αυξηθεί ελαφρώς. επίσης η κρέμα είναι τωρα λίγο πιο ανοιχτοχρωμη.
  7. Φτιαχνουμε την γέμιση της τουρτας:   Μουλιάστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.   Πολτοποιήστε τα σμέουρα. (Αν θέλετε, μπορετε να το περασετε απο ενα τρυπητό για να εχετε ενα κόκκινο λείο χωρις κουκουτσακια μεσα.) Ανακατέψτε το με το γιαούρτι η το τυρι κρεμα και τη ζάχαρη.
  8. Στραγγίζουμε τη ζελατινη και την βαζουμε σε ενα μπρικακι να ζεσταθεί, ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ, τη ριχνουμε στο γιαουρτι και ανακατευμε καλα. Μόλις η κρέμα δέσει ελαφρά, προσθετουμε τη σαντιγί,ανακατευουμε απαλα.
  9. Κόβουμε το παντεσπανι μια φορα οριζόντια.   Βαζουμε τον εναν πατο επανω σε μια πιατελα και το στεφανι, γυρω γυρω τα μπισκοτακια Μίνι Kitcats   και περιχύνουμε τον πατο με λικέρ βατόμουρο και ριχνουμε μεσα την κρεμα μας.
  10. Βαζουμε επανω την δεύτερη βαση ,απλωνουμε επανω την κρεμα Γκανας και βαζουμε την τουρτα μας τουλάχιστον για 3 ώρες στο ψυγειο,   την στολιζετε, οπως θελετε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Εδώ είναι στολισμένη με γουρουνάκια φτιαγμένα με μάρσιπαν.
  • Αν θελετε να την φτιαξετε σε 24αρα φορμα θα κανετε τις διπλές δοσεις.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/toyrta-misisipi-mud-pie.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *