Φανταστική τούρτα παγωτό (συνταγή του Ακη Πετρετζίκη) από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

1200 gr.   πραλίνα φουντουκιού χωρισμένη σε  400 και σε 800 gr. 

(Eγώ χρησιμοποιώ την μακράν καλύτερη και ελληνική NUCREMA της  ION, για βελούδινη υφή και εξαιρετική γεύση στο παγωτό )

300  gr. φουντούκια

500  gr. φρέσκο γάλα πλήρες και 150 gr. ακόμη

500 gr. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2  ανάμικτα cakes  (βανίλια σοκολάτα )  του εμπορίου  (420 -430 gr  περίπου το καθένα )

 

 Γλάσο για  την επικάλυψη (προαιρετικά)

200 gr.  κουβερτούρα

100 ml γάλα φρέσκο πλήρες η εβαπορέ

Εκτέλεση

 Χοντροκόβουμε τα φουντούκια στο multi και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 7, 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα ανακατεύουμε όπως είναι καυτά με τα 400 gr πραλίνα φουντουκιού και προσθέτουμε αμέσως μετά 150 gr γάλα για να είναι  ρευστό το  μίγμα  μας. (Αυτό είναι το  μίγμα Α )

  Σε ένα μεγάλο μπολ  βάζουμε τα υπόλοιπα 800 gr πραλίνα  φουντουκιού. Βράζουμε τα 500 gr γάλα και το αναμιγνύουμε καυτό σε 3 δόσεις με την πραλίνα.

Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.

 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε   λίγη λίγη στο μίγμα της πραλίνας με το γάλα. Ετσι φτιάχνουμε το μίγμα Β.

Κόβουμε το κέικ κατά μήκος, σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε .

Ντύνουμε ένα βαθύ  μπολ (διαμέτρου 28 εκ) με μεμβράνη και τοποθετούμε στον πάτο και στα πλάγια φέτες από το κέικ , έτσι ώστε να το καλύψουμε όλο.

Ρίχνουμε μέσα στο baul ( πάνω στο καλυμμένο με κέικ πάτο) το μισό μίγμα Α , και μετά το μισό μίγμα Β.

Καλύπτουμε με φέτες κέικ.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα Α και  μετά το υπόλοιπο μίγμα Β.

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κέικ.

Καλύπτουμε με την μεμβράνη καλά-καλά, και βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.

Σε μεγάλη πιατέλα τουμπάρουμε την τούρτα παγωτό, και αφαιρούμε προσεχτικά την μεμβράνη.

Αν θέλουμε καλύπτουμε με γλάσο που το έχουμε φτιάξει λιώνοντας την κουβερτούρα σε βραστό γάλα.

Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΗ!! Νομίζω δεν έχετε ξαναφάει κάτι παρόμοιο.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλή: Aν  θέλετε η τούρτα παγωτό να είναι λγότερο  γλυκιά, μπορείτε να  αντικαταστήσετε κάποια  μικρή ποσότητα πραλίνας  με αυτή που ειναι  χωρίς γάλα και επομένως έχει πιο bitter γεύση. Για παράδειγμα τα 400 γρ . Αν και για μένα η NUCREMA είναι ιδανική!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *