Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Απολαυστικό δροσερό γλύκισμα. Τούρτα παγωτό, με δυο γεύσεις παγωτού, και κέικ από μπισκότο oreo σοκολάτας για βάση, και γέμιση από φοντάν σοκολάτας, και τριμμένη ζύμη oreo με maltesers. Τέλος γαρνιρισμένο με σαντιγί, και χοντροκομμένο μπισκότο, από ζύμη oreo με maltesers.

Υλικά:
350 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, γεμιστά με σοκολάτα, τριμμένα
70 γρμ. σκόνη σοκολατούχο ρόφημα
70 γρμ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
2 κουτ. σ. νερό
110 γρμ. ζεστό φοντάν σοκολάτας, ή ζεστό σιρόπι σοκολάτας
1 φλιτζάνι maltesers, σπασμένα στη μέση
80 γρμ. φουντούκια χοντροκομμένα
230 γρμ. παγωτό βανίλια
230 γρμ. παγωτό σοκολάτα
100 γρμ. σταγόνες σοκολάτας
130 γρμ. σαντιγί

Εκτέλεση:
1. Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. και βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24-26 εκ.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το τριμμένο μπισκότο, τη μισή σκόνη σοκολατούχο ρόφημα, το βούτυρο, το νερό, και το αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθούν, και να έχουμε μια απαλή ζύμη.
3. Στρώνουμε το μισό μίγμα στη φόρμα, και το πατάμε να κάτσει.
4. Ψήνουμε για 12 με 13 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, περίπου 30 λεπτά.
5. Εν τω μεταξύ, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε το υπόλοιπο μίγμα μπισκότου σε φύλλο 4-5 εκ. πάχος, και το τοποθετούμε μαζί με το χαρτί, πάνω σε λαμαρίνα, ή ταψί.
6. Αφού αφαιρέσουμε από τον φούρνο την φόρμα με το κέικ oreo, ψήνουμε και το φύλο μπισκότου για 12 έως 13 λεπτά.
7. Αφαιρούμε από τον φούρνο, το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα, και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
8. Αδειάζουμε το ζεστό φοντάν επάνω στο κέικ oreo της φόρμας.
9. Σε ένα μπολ, σπάμε το φύλο μπισκότου σε μέτρια κομμάτια, και τα ανακατεύουμε με τα σπασμένα maltesers, και τα χοντροκομμένα φουντούκια.
10. Πασπαλίζουμε το μισό από αυτό το μίγμα, επάνω στο ζεστό φοντάν, και το πατάμε πολύ ελαφρώς με την παλάμη μας.
11. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο παγωτά, με την υπόλοιπη σκόνη σοκολατούχο ρόφημα, και τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζουμε το παγωτό μέσα στη φόρμα, και το απλώνουμε με μια σπάτουλα.
12. Απλώνουμε από πάνω την σαντιγί, και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο από το τριμμένο μπισκότο-maltesers.
13. Καλύπτουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο, και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει, για τουλάχιστον 5 ώρες.
14. Αφαιρούμε το τσέρκι της φόρμας, και με ένα ζεστό υγρό μαχαίρι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας.
Καλό θα είναι πριν το κόψουμε για να σερβίρουμε, να το αφήσουμε για 5 λεπτά εκτός κατάψυξης.

http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2014/03/oreo-maltesers.html#more

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *