Τούρτα σοκολάτας με εσανς πορτοκαλιού από το “Pastry chef” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • έτοιμο σε : 45′
  • Χρόνος αναμονής : 30′ (ψυγείο) & 30′ (φούρνος)
  • σερβίρει : 8-10
  • Ο Ζαχαρονόμος δίνει : 5
  • Επίπεδο : εύκολο
  • Extras : φρούτα

Υλικά

Διαδικασία

για τη ζύμη σαμπλέ:

Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο και προσθέτω την άχνη ζάχαρη. Ρίχνω μέσα το βούτυρο, το οποίο έχω μόλις βγάλει από το ψυγείο και κόψει σε κυβάκια με το ψαλίδι κουζίνας και τέλος, το αβγό. Χτυπάω όλα τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να σχημτιστεί μια ζύμη. Σκεπάζω το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30′.

Απλώνω τη ζύμη σε μια ταρτιέρα. Τοποθετώ στο εσωτερικό ένα φύλλο μεμβράνης, το οποίο γεμίζω με ρύζι β’διαλογής ή φασόλια, ώστε να μη φουσκώσει η ζύμη όταν τη βάλω στο φούρνο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15′. Αφαιρώ τη μεμβράνη, φυλάω το ρύζι ή τα φασόλια για την επόμενη φορά και ξαναψήνω τη ζύμη σαμπλέ για άλλα 15′.

για την γκανάζ:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα. Στο τέλος, προσθέτω το μέλι και το ξύσμα κι ανακατεύω άλλη μια γύρα.

για τη συναρμολόγηση:

Γεμίζω τη ζύμη σαμπλέ με χειροποίητη ή αγοραστή μαρμελάδα ό,τι γεύσης θέλω κι από πάνω περιχύνω με την γκανάζ! Γρήγορα ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, πριν τη διακοσμήσω, αν θέλω, με πολύχρωμο, σοκολατένιο σκουληκάκι (τρουφάκια).
συμβουλή:
Δε χρειάζεται να ανησυχώ: εάν η μεμβράνη που χρησιμοποιώ είναι καλής μάρκας, τότε δεν έχει κίνδυνο να καεί.
~
Όταν αφαιρώ τη μεμβράνη με τα όσπρια από τη ζύμη, στο πρώτο κομμάτι του ψησίματος, προσέχω πώς σηκώνω τη μεμβράνη, ώστε να μην πέσει κάποιο κομμάτι οσπρίου, γιατί είναι πολύ σκληρό.

~δοκίμασέ το!~

Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο :

http://www.pastrychef.gr/recipe_284.html

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *