Τούρτα “σοκολατο…μπισκοτοκατασκεύη” με πανακότα βανίλια- σοκολάτα και τρούφα από την Viap-mentel και το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για την Βάση:

150 gr. βιτάμ soft

5 κ.σ κακάο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα με το χέρι.

2 κ.σ. κονιάκ

 

Για την λευκή πανακότα

600 γρ. κρέμα γάλακτος 33-35% λιπαρά

100 γρ.  γάλα φρέσκο

10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη (1 φακελάκι)

3 κ.σ.  ζάχαρη

1 βανίλια

 

Για την σοκολατένια πανακότα

600 γρ. κρέμα γάλακτος  33-35 % λιπαρά

100 γρ. γάλα φρέσκο

2οο γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε μικρά κομμάτια

10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη  (  1 φακελάκι)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 κ.σ.  ζάχαρη

 

Για το γαρνίρισμα:  Τρούφα σοκολάτας με τη μοναδική βελούδινη γεύση από τη ΒΙΑΠ MENTEL!

 

Εκτέλεση

Σε μιά στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε ένα τσέρκι με διάμετρο 28 εκ.

Σε κατσαρόλα  σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βιτάμ σοφτ.  Προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας και μετά το ζαχαρούχο γάλα.  Προσέχουμε να μην βράσει το μίγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μίγμα  μέσα στο τσέρκι.  Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για την λευκή πανακότα : Σε ένα φλυτζάνι με -2 κ.σ νερό ρίχνουμε την ζελατίνη να φουσκώσει.

Σε  κατσαρόλα με χοντρό πάτο (για να μην μας καεί το μίγμα)   προσθέτουμε την κρέμα , το γάλα, την ζάχαρη , και μόλις αρχίσει το μίγμα να βράζει , αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια και την μουλιασμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε λίγο το μίγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι πάνω στην παγωμένη βάση.  Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο.

 

Για την σοκολατένια πανακότα:   επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία , και απλά προσθέτουμε στο τέλος την  τεμαχισμένη κουβερτούρα . Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει, αφήνουμε  το μίγμα να κρυώσει και το αδειάζουμε προσεχτικά  πάνω στην λευκή πανακότα. Τοποθετούμε την τούρτα να σφίξει στο ψυγείο στην συντήρηση και τέλος γαρνίρουμε με την τρούφα και αφαιρούμε το τσέρκι.

Η συνταγή είναι βασισμένη στην  συνταγή για τούρτα μωσαικό με διπλή πανακότα  της  αγαπημένης  Αργυρώς Μπαρμπαρίγου ελαφρώς τροποποιημένη από  την ‘ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΑΝΙΑ” .

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

 

Τρούφα σοκολάτας με τη μοναδική βελούδινη γεύση από τη ΒΙΑΠ MENTEL που θα απογειώσει κάθε γλυκιά σας σύνθεση!

http://www.viapmentel.com/products/Sokolata/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *