e-fresh-matrioshka

Κάτι πρωτότυπο, και απολαυστικό. Τούρτα με χαλβά και ταχίνι.

Υλικά για τσέρκι 22 εκ.:
300 γρμ. χαλβάς βανίλιας
120 γρμ. χαλβάς με σοκολάτα

120 γρμ. ταχίνι
100 γρμ. σησαμέλαιο
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
100 γρμ. χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα 200 γρμ. χαλβά σε λεπτές φέτες, και τις στρώνουμε σε μία φόρμα με τσέρκι 22 εκ.
Τον πατάμε να κάτσει, και να καλύψει τα κενά.
Βάζουμε στο μούλτι τα 120 γρμ. χαλβά, με το ταχίνι, και τον πολτοποιούμε καλά. Τον αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Ομογενοποιούμε καλά.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τον χυμό, και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την σοκολάτα, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Αν χρειαστεί τοποθετούμε ξανά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας.
Την προσθέτουμε στο μείγμα χαλβά, και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα με τον χαλβά βανίλια, και τον βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου, να σφίξει το μείγμα. Αφαιρούμε το τσέρκι, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε γαρνιρισμένο με κομματάκια χαλβά, και ελάχιστη κανέλα.

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.