ΥΛΙΚΑ

  • 1 παντεσπάνι σοκολάτας (έτοιμο η  βλέπε στο τέλος της συνταγής «παντεσπάνι ασπρο για τούρτες»   από 4 αυγά)
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος (φυτική είναι ή καλύτερη)
  • 1 κρέμα αραβοσίτου στιγμιαία-σοκολάτα (σκόνη)
  • 1 κρέμα αραβοσίτου στιγμιαία-βανίλια (σκόνη)
  • 3/4 ποτ. κρύο γάλα
  • 4-5 κσ. λικέρ Αmaretto ή άλλο της αρεσκείας μας

για την επικάλυψη:

  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα-λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε δυο ίσια κομμάτια και το ενα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  2. Ραντίζουμε και τα δυο με ενα δυνατό τσάι (1/3 ποτ.) με 2-3 κσ. ζάχαρη και 1 κσ. λικέρ.
  3. Ετοιμαζχουμε την κρέμα:χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος προσθέτοντας το υπόλοιπο λικέρ.
  4. Χωρίζουμε την κρέμα σε δυο μέρη: 2/3 και 1/3.
  5. Στα 2/3 προσθέτουμε την κρέμα βανίλιας(σκόνη) και 1/2 ποτ. από το γάλα.
  6. Το 1/3 ανακατεύουμε με την κρέμα σοκολάτας (σκόνη) και το υπόλοιπο γάλα(1/4 ποτ.)
  7. Παρασκευή της τούρτας:το μισό από το μείγμα βανίλιας στρώνουμε επάνω στο πρώτο παντεσπάνι.
  8. Από πάνω αδειάζουμε όλο το μείγμα σοκολάτας.
  9. Τρίτη στρώση να είναι πάλι μείγμα βανίλιας.
  10. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και αλείφουμε με λίγο από το μείγμα βανίλιας-εάν μας έχει μείνει λίγο.
  11. Γαρνίρουμε την τούρτα όπως μας αρέσει με την σοκολάτα.

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΑΣΠΡΟ για τούρτες

  • 4 αυγά (χωρισμένα)
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κούπα κορν φλάουερ
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κγ.baking pawder
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπαμε σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Προσθέτουμε τούς κρόκους και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς με χαμηλή ταχύτητα.
  3. Κοσκινίζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε λίγο-λίγο στο μείγμα.
  4. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ (δαχτυλίδι),κάτω βάζουμε λαδόκολλα όσο είναι το πάτο της φόρμας.
  5. Αδειάζουμε όλο το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

http://www.mpoukitses.gr/index.php?start=5

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *