VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Παθαίνεις εθισμό μαζί της. Μια απαλή μους σαν από χαλβά βανίλια με τη σοκολάτα να σου σκάει που και που στη γλώσσα και να τη νιώθεις. Μέσα σ’ όλα και τα ψημένα αμύγδαλα κι οι σταφίδες. Κι από ευκολία; Δεν έχεις πιο εύκολο.Το τέλειο επιδόρπιο για όσους είναι φίλοι με το ταχίνι.

Υλικά για 5-6 ποτήρια

  • 400ml κρέμα γάλακτος
  • 6 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 100γρ. σοκολάτα σε κομματάκια

Για το σερβίρισμα

  • Μερικές σταφίδες σουλτανίνα
  • Λίγο ξύσμα σοκολάτα
  • 20 ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Συνεχίζετε να χτυπάτε ρίχνοντας και το ταχίνι μέχρι να πήξει η μους.
  2. Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  3. Μοιράζετε τη μους σε 5 ή 6 ποτηράκια ανάλογα το μέγεθος και αφήνετε τις μους στο ψυγείο.
  4. Βάζετε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγανάκι και τα καβουρντίζετε ελαφρά. Αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Όταν θέλετε να σερβίρετε προσθέτετε πάνω από κάθε μους μερικά αμύγδαλα, σταφίδες και λίγο ξύσμα σοκολάτας.

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *