Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Στην πράξη είναι μια πολύ απλή συναγή με βάση το τυρί και το κακάο!

This is a super easy, super fast, cheese-cacao mousse that really tastes like the real thing. An original chocolate dessert for true choco-addicts.

Υλικά

  1. 125 γρ. ρικότα
  2. 20 γρ. κακάο
  3. 30 γρ. ζάχαρη άχνη

super easy, super fast, cheese-cacao mousse, 3-Ingredient Chocolate Mousse Recipe, μους, σοκολατα, κακάο, ρικότα, ζάχαρη άχνη, μόνο τρία υλικά, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης1

Εκτέλεση

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάς με ένα αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί η υφή. Μπορείς να δώσεις πιο ιδιαίτερη γεύση προσθέτωντας στο μείγμα λίγα φύλλα ψιλοκομμένη μέντα.

Ingredients

  1. 125 gr. ricotta
  2. 20 gr. cocoa
  3. 30 gr. castor sugar

super easy, super fast, cheese-cacao mousse, 3-Ingredient Chocolate Mousse Recipe, μους, σοκολατα, κακάο, ρικότα, ζάχαρη άχνη, μόνο τρία υλικά, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Directions

Pour all ingredients in a bowl and beat with a whisk until you have a homogenous texture. You may give a special flavor adding to the mixture a few chopped mint leaves.

Τip: I love to serve it with pasrty cream. You may click here to see the recipe.

Serve with Love

 

Tip: Μου αρέσει να την συνδυάζω με κρέμα ζαχαροπλαστικής

 

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής 
Υλικά

500 ml γάλα
1 βανίλια ανοιγμένη
3 κρόκοι αβγών
80γρ. κορν φλάουρ
75γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση

Βάζουμε όλο το γάλα σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με τη βανίλια και τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας να αραιώσει, χτυπάμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε όλο μαζί το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα.

Χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε την επιφάνεια με σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει ανακατεύουμε μέσα την χτυπημένη σαντιγί για να αφρατέψει. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.

http://coolartisan.net/2014/05/07/3-ingredient-chocolate-mousse-recipe/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *