‘Αγλυκη μους σοκολάτας με γιαούρτι και βύσσινο, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αν και έχει σοκολάτα σίγουρα συγκαταλέγεται στις δροσερές συνταγές του καλοκαιριού. Επιπλέον είναι υγιεινή μια και δεν περεχεί καθόλου ζάχαρη!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρ.
Χρόνος αναμονής: 1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας: Πολύ Εύκολο
Κόστος:10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

Για τη συνταγή

  • 3 φλιτζάνια σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 3 φλιτζάνια γιαούρτι αγελαδινό 2% λιπαρά

Για γαρνίρισμα

  • 4 κουτ. σουπ. βύσσινο κομπόστα στραγγισμένο

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Βράζετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνετε με αυτό τη κουβερτούρα. Περιμένετε για 1′ και το ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
2. Στη συνέχεια, ενσωματώνετε το γιαούρτι και το βύσσινο ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίς. Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια και την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Γαρνίρετε με λίγο βύσσινο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αρωματίστε με λίγη μαστίχα Χίου σε σκόνη ή μερικές σταγόνες πικραμύγδαλο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

.http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/180

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *