Μους σοκολάτας – Chocolate Mousse , by Akis and akispetretzikiscom!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 200 γρ. γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης, βουτηγμένα μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό
  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Clock

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

6
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί σαν γιαούρτι.
  • Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά. Αφαιρούμε τη ζελατίνη από το νερό και την πιέζουμε για να απομακρυνθεί η περίσσεια του νερού. Τις βουτάμε στο ζεστό γάλα και τις ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα γάλατος-ζελατίνης στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Βαθμιαία προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να είναι ανεκτό στο δάχτυλό μας αν το βουτύξουμε μέσα και προσθέτουμε μέσα όλη την χτυπημένη σαντιγί με τη μία. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ποτηράκια που αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά την επόμενη μέρα.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/moys-sokolatas

 

 

Ingredients
  • 200 g milk
  • 2 gelatin sheets, soaked in cold water
  • 225 g dark chocolate couverture, finely chopped
  • 350 g heavy cream

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Clock

30 minutes
Preparation Time
Shares

6
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method

                                                                                                             Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb

  • Beat the heavy cream until it starts to look like a light whipped cream.
  • Bring the milk to a boil and remove from heat. Allow it to cool for 2 minutes. Remove the gelatin sheets from the water and press them gently to remove excess water. Add them to the hot milk. Mix until they dissolve completely.
  • Add half of the milk-gelatin mixture to the chocolate and stir to combine. Gradually add the remaining milk and stir until smooth.
  • Allow the mixture to cool a little. When you are able to dip your figure into the mixture comfortably, add all of the whipped cream at once. Gently fold in with a spatula until both mixtures become completely incorporated.
  • Put the mousse into serving glasses. Refrigerate to chill, preferably overnight.

 

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/moys-sokolatas

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *