Δίχρωμη κρέμα με καφέ και σοκολάτα, από το icookgreek.com!

  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα σκόνη (για ρόφημα)
  • 4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 225 γρ. κεράσια κονσέρβας + 40 γρ. επιπλέον για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την εσάνς βανίλιας σε σφιχτή σαντιγί. Διαλύετε στο μισό νερό τον στιγμιαίο καφέ και στο υπόλοιπο τη σοκολάτα και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Κατόπιν χωρίζετε σε 2 μπολ  τη σαντιγί στη μέση και προσθέτετε στη μισή ποσότητα τον διαλυμένο καφέ και στην άλλη μισή τη διαλυμένη σοκολάτα εξακολουθώντας τα χτυπάτε με το μίξερ.
  3. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Μοιράζετε στις δυο κρέμες (καφέ και σοκολάτα) τη μαρέγκα ανακατεύοντας πολύ προσεκτικά με κυκλικές κινήσεις. Μοιράζετε τα κεράσια σε 4 μπολ και από πάνω ρίχνετε πρώτα την κρέμα του καφέ και μετά την κρέμα σοκολάτας.

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%B4%CE%AF%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *