Εύκολη κρέμα -σοκολάτα μπανάνα με 5 υλικά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δροσερή, ανάλαφρη κι απλούστατη στην προετοιμασία αυτή η κρέμα των 5 υλικών γίνεται σε μόλις 5 λεπτά και σε αφήνει να ξεχωρίζεις όλα της τα συστατικά. Ένα επιδόρπιο σοκολάτας που είμαι σίγουρη θα αγαπήσετε.

 

Αυτή η κρέμα δεν έχει αβγά και πήζει με ελάχιστο κορν φλάουρ και τη σοκολάτα, γιατί δεν τη θέλουμε πηχτή, αλλά ανάλαφρη με υφή που να θυμίζει ρυζόγαλο. Φτιάξτε τη με το καλύτερό σας μέλι, την καλύτερή σας σοκολάτα, το καλύτερό σας γάλα, γιατί είναι τόσο λεπτή και διάφανη που θα σας δώσει τη δυνατότητα να γευτείτε όλα σας τα υλικά. Και αυτό θα σας αρέσει. Σε όλους αρέσει να ξέρουν τι τρώνε. Καλή επιτυχία!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Υλικά για 6 μπολ

  • 750γρ. γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό αν προτιμάτε

  • 150γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

  • 30γρ. κορν φλάουρ

  • 1 μπανάνα

  • 50γρ. μέλι θυμαρίσιο

Για το σερβίρισμα

  • Τσιπς μπανάνας

  • Goji berries ή άλλα κόκκινα αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα 600γρ. από το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταίνεται.

  2. Καθαρίζουμε την μπανάνα και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο γάλα (150γρ.) και το κορν φλάουρ.

  3. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα χωρίς να σταματήσουμε μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει ελαφρά.

  4. Εκτός φωτιάς ανακατεύουμε πρώτα την ψιλοκομμένη σοκολάτα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί και μετά το μέλι.

  5. Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει πριν βάλουμε τα μπολ ψυγείο να παγώσουν καλά.

  6. Σερβίρουμε την κρέμα με τσιπς μπανάνας και γκότζι μπέρις ή όπως αλλιώς θέλουμε.

https://sweetly.gr/2019/11/efkoli-krema-sokolata-banana-me-5-ylika/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *