Ελαφριά κρέμα με κακάο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Δεν θα χαλάσουμε την δίαιτα με αυτή την κρέμα κατσαρόλας. Έχει πολύ λίγες θερμίδες και λιπαρά και είναι απίστευτα εύκολη.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα με 1,5% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 130 γρ. νερό
  • 6 κ.σ. κορν φλέικς για το σερβίρισμα (προαιρετικά

 

Μερίδες: 6, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 2 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά διαλύοντας τυχόν σβόλους. Μόλις πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 25 εκ., το βρέχουμε κάτω από τη βρύση, το αδειάζουμε από το νερό και ρίχνουμε μέσα σε αυτό την κρέμα. (Το νερό βοηθάει να ξεκολλήσει έπειτα η κρέμα.). Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα κορν φλέικς (αν θέλουμε).

Tip
Χαμηλή σε λιπαρά, αλλά πλούσια σε ασβέστιο, αυτή η κρέμα έχει μόνο 210 θερμίδες ανά μερίδα και είναι ιδανική λύση για όσους κάνουν δίαιτα.

 

http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/light/elafria-krema-kakao/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *