Κρεμ μπρουλέ με σοκολάτα, από την NESTLÉ DESSERΤ και το glikessintages.gr!

Χρόνος προετοιμασίας
10′

Χρόνος ψησίματος
0′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 6 άτομα

  • 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 150ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 10γρ. ζάχαρη
  • 20γρ. καστανή ζάχαρη για γαρνίρισμα
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C.
  2. Σε ένα γυάλινο μπολ σπάστε την κουβερτούρα σε κομματάκια, προσθέστε την κρέμα το γάλα και τη λευκή ζάχαρη και ζεστάνετε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό σε μέγιστη ένταση (850W). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και προσθέστε σταδιακά το μίγμα σοκολάτας.
  4. Μοιράστε το σε ατομικές γυάλινες φόρμες και ψήστε για 16 λεπτά.
  5. Αφήστε να γίνουν χλιαρές και βάλτε τις κρέμες στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C (στο γκριλ), γαρνίρετε με την καστανή ζάχαρη και ψήστε για 6-7 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί η κρούστα.

 

 

Συμβουλή του Σεφ:

Εναλλακτικά μπορείτε να δημιουργήσετε την κρούστα με το ειδικό φλόγιστρο, έχοντας πάντα προσθέσει την καστανή ζάχαρη.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *