Κρέμα Baileys με σοκολάτα, από την Μαριλού Μαντά και το Thinkdrops!

Υλικά

Για την κρέμα

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο)
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
200ml γάλα πλήρες αγελαδινό
45ml λικέρ κακάο, τύπου Baileys

Για το γαρνίρισμα

60ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
10 γρ. κακάο

Διαδικασία

Φτιάξτε την κρέμα. Γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί) και τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τις σοκολάτες στο μπολ και λιώστε τις, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης, περιστασιακά μέχρι να γίνουν ένα γυαλιστερό και λείο μείγμα. Αφαιρέστε το μπολ από το μπεν μαρί και προσθέστε το Baileys και το γάλα, αφού το ζεστάνετε ελαφρά σε μια μικρή κατσαρόλα. Ενοποιήστε τα υλικά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης και μοιράστε το μείγμα ισομερώς σε 6 ποτήρια.

Καλύψτε τα ποτήρια με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν για 1 ώρα. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπήστε τη με ένα μίξερ χειρός, αρχικά σε μεσαία και στη συνέχεια σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να πήξει και να σχηματιστούν κορυφές στην επιφάνειά της. Βάλτε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος σε κάθε ποτήρι και πασπαλίστε με λίγο κακάο.

http://www.thinkdrops.gr/2015/06/18/krema-baileys-me-sokolata/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *