Κρέμα φράουλας και σοκολάτας, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Υλικά

  • 400 γρ. φρέσκες φράουλες, πολτοποιημένες
  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

Για 850 γρ.Προετοιμασία: 20΄

Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 35°C-40°C (δηλαδή τόσο που να το αισθανόμαστε χλιαρό στο δάχτυλό μας) και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά, κατά προτίμηση με ένα μπλέντερ χειρός προσέχοντας ώστε η κρέμα να μην πάρει αέρα. Γεμίζουμε βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/efkola/efkola-kremes-mous/krema-fraoulas-kai-sokolatas/

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *