Κρέμα φράουλας και σοκολάτας, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Υλικά
- 400 γρ. φρέσκες φράουλες, πολτοποιημένες
- 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
Για 850 γρ., Προετοιμασία: 20΄
Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 35°C-40°C (δηλαδή τόσο που να το αισθανόμαστε χλιαρό στο δάχτυλό μας) και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά, κατά προτίμηση με ένα μπλέντερ χειρός προσέχοντας ώστε η κρέμα να μην πάρει αέρα. Γεμίζουμε βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://www.steliosparliaros.gr/efkola/efkola-kremes-mous/krema-fraoulas-kai-sokolatas/
Αφήστε μια απάντηση