Creta Carob
  • Δεν περιέχει κρέμα γάλακτος και γλυκαίνει μόνο με λίγο μέλι, γι’ αυτό και είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες.

Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. μέλι
1 λεμόνι, το ξύσμα

Μερίδες: 5, Προετοιμασία: 20΄

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού και τα ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα με κυκλικές κινήσεις στο κέντρο, έτσι ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσει μία υφή μαγιονέζας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Γαρνίρουμε με φλούδες από λεμόνι.

http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/light/krema-sokolata-giaourti/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *