Υλικά Συνταγής
- 1/2 λίτρο γάλα
- 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη
- 70 γραμμ. ζάχαρη
- 5 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κρόκοι αυγών
- τριμμένη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το συνολικό γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να ζεσταθεί σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη σοκολάτα στο μείγμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε καλά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μπολ με το γάλα. Προσθέτουμε λίγο λίγο 1/2 φλιτζάνι καυτό γάλα και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολ.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Παγώνουμε την κρέμα στο ψυγείο και σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Αφήστε μια απάντηση