Κρέμα σοκολάτας διαίτης, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα επιδόρπιο πλούσιο σε φυτικές στερόλες, σελήνιο και ψευδάργυρο, με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες σε σχέση με αντίστοιχες κρέμες.

Υλικά

  • 500 γρ. γάλα φρέσκο με 1,5% λιπαρά
  • 20 γρ. κακάο
  • 30 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 300 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

 

Μερίδες: 8, Προετοιμασία-παρασκευή: 45΄

 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το κακάο. Τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Λίγο προτού πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει και όλη η κρέμα να γίνει σοκολατένια. Αν θέλουμε να κρυώσει γρήγορα και να μην κάνει κρούστα, τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο δοχείο γεμάτο παγάκια. Εκεί επάνω ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει.
Τη μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια και σερβίρουμε ή διατηρούμε στο ψυγείο.

Tip
Λόγω του κακάο και της σοκολάτας, το γλυκό αυτό είναι πλούσιο σε φυτικές στερόλες, λουτεΐνη, σελήνιο και ψευδάργυρο, ουσίες που δρουν ευεργετικά για την καρδιά. Είναι λοιπόν μια άριστη επιλογή για επιδόρπιο, με θερμίδες που αντιστοιχούν σε 247 ανά μερίδα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/light/krema-sokolatas-diaitis/

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *