Light μους σοκολάτας, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!

Αχ αυτή η σοκολάτα! Από μικρούς προσπαθούν να μας πείσουν ότι χαλάει τα δόντια, ότι παχαίνει, ότι δημιουργεί ακμή και οτιδήποτε άλλο για να μείνουμε μακριά της. Και εμείς σα να κάνουμε πως δεν ακούμε, την αγαπάμε όλο και πιο πολύ, την αναζητούμε στις διάφορες μορφές της και την εξυμνούμε σαν άλλο Θεό. Η σοκολάτα…Και μόνο στο άκουσμα της, οι σιελογόνοι αδένες δουλεύουν εντατικά…

Words | Recipe: Μαριλού Παντάκη
Photos: Δημήτρης Αλβανός

dots

2013-06-12 18.10.49

Όσο και να την λατρεύω, κάθε Μάη εύχομαι να είχα φάει λιγότερη σοκολάτα το χειμώνα που πέρασε. Το μαγιό που είναι λίγο πιο στενό από πέρυσι και το μπρόκολο που σιγοβράζει στην κατσαρόλα, μου υπενθυμίζουν την σοκολατένια μανία και τις βραδινές επιθέσεις σε μπολάκια γεμάτα σοκολατένια μους. Φέτος όμως δεν θα συμβεί αυτό! Θα απολαμβάνω τη σοκολάτα μου, σε μια κρεμώδη αλλά ελαφριά μους με λίγες θερμίδες, αφού αντί για κρέμα γάλακτος, θα χρησιμοποιώ γιαουρτάκι για να την αφρατεύω και να τη βάζω στα μπολάκια. Θα την απολαμβάνω ηδονικά και χωρίς τύψεις. Και θα περάσουμε μαζί ένα χειμώνα σκέτη σοκολατοαπόλαυση!

2013-06-12 18.34.01

Light Μους Σοκολάτας

Μερίδες: 4, Χρόνος Προετοιμασίας: 20′, Χρόνος Αναμονής: 3 ώρες

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (52% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 160 γρ. γάλα φρέσκο
  • 160 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά (2%)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, κομμένη σε κομμάτια. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ακουμπήστε επάνω του ένα ανοξείδωτο μπολ. Ο πάτος του δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ανακατέψτε τη σοκολάτα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής από σιλικόνη και μόλις λιώσει καλά, κατεβάστε από το μπεν μαρί.

Light Μους Σοκολάτας

2. Παράλληλα, βάλτε το γάλα και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε το σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά. Εναλλακτικά χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός.

Light Μους Σοκολάτας

3. Ρίξτε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να έχετε ένα ενιαίο χρώμα.

4. Μοιράστε τη μους σε 4 μπολάκια και βάλτε τη στο ψυγείο για 3 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Light Μους Σοκολάτας

Chef’s Τip: Δημιουργήστε μια ελαφριά βάση για τη μους, αλέθοντας μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη και ανακατεύοντας τα με λιωμένη μαργαρίνη.

http://www.madameginger.com/%CE%B6%CE%AC%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B7/light-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *