
Χρόνος προετοιμασίας: 20 mins
Μερίδες: 4 μερίδες
Θερμίδες: 280 kcal
Συστατικά
- 1/2 κούπα κακάο σε σκόνη
- 1/2 κούπα γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
- 1 λωβό βανίλιας
Εκτέλεση
Λιώνουμε πολύ καλά το αβοκάντο σε ραβδομπλέντερ ή multi. Aφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με το κακάο και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι αγαύης και τη βανίλια. Εαν το προτιμάμε ρίχνουμε βατόμουρα (φρέσκα εαν είναι η εποχή τους).
Μεταφέρουμε σε μπωλ και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Για να προσελκύσουμε περισσότερο τα παιδιά να το δοκιμάσουν (γιατί είναι λίγο ιδαίτερο σαν γεύση είναι αλήθεια) πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα, σταγόνες σοκολάτας ή ό,τι άλλο εμείς θέλουμε.
Καλή σας απόλαυση!
ΤΙPS
- Το αβοκάντο πρέπει να λιώσει πολύ καλά.
- Το σιρόπι αγαύης είναι εξαιρετικό προιόν, από εκχύλισμα φυτού με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
- Η μους βγαίνει λίγο πιο υγρή από τις κλασσικές μους.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κακάο με σοκολάτα ΥΓΕΙΑΣ, λιωμένη σε μπαιν μαρί, για περισσότερη ένταση στη γεύση.
Η συνταγή είναι από το παρακάτω site λίγο πειραγμένη.
http://www.mindbodygreen.com/0-11379/the-best-vegan-chocolate-mousse-youll-ever-put-in-your-mouth.html
This chocolate mousse looks so good! I can’t wait to try this tomorrow. Thank you so much for sharing1
It is delicious, indeed! 🙂
I love chocolate mousse. It’s one of my favorite desserts. This recipe is really a must-try. I’ll keep myself busy for this over the weekend. Thanks!
🙂