Μία αλλιώτικη μους σοκολάτας, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας:  20 mins
Μερίδες4 μερίδες
Θερμίδες280 kcal

Συστατικά

  • 1/2 κούπα κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κούπα γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
  • 1 λωβό βανίλιας

Εκτέλεση

Λιώνουμε πολύ καλά το αβοκάντο σε ραβδομπλέντερ ή multi. Aφήνουμε στην άκρη.

 

Ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με το κακάο και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι αγαύης και τη βανίλια. Εαν το προτιμάμε ρίχνουμε βατόμουρα (φρέσκα εαν είναι η εποχή τους).

 

Μεταφέρουμε σε μπωλ και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

 

Για να προσελκύσουμε περισσότερο τα παιδιά να το δοκιμάσουν (γιατί είναι λίγο ιδαίτερο σαν γεύση είναι αλήθεια) πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα, σταγόνες σοκολάτας ή ό,τι άλλο εμείς θέλουμε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Καλή σας απόλαυση!


ΤΙPS

  • Το αβοκάντο πρέπει να λιώσει πολύ καλά.
  • Το σιρόπι αγαύης είναι εξαιρετικό προιόν, από εκχύλισμα φυτού με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
  • Η μους βγαίνει λίγο πιο υγρή από τις κλασσικές μους.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κακάο με σοκολάτα ΥΓΕΙΑΣ, λιωμένη σε μπαιν μαρί, για περισσότερη ένταση στη γεύση.

Η συνταγή είναι από το παρακάτω site λίγο πειραγμένη.
http://www.mindbodygreen.com/0-11379/the-best-vegan-chocolate-mousse-youll-ever-put-in-your-mouth.html

 

https://spoonlove.gr/tag/%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BF/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο “Μία αλλιώτικη μους σοκολάτας, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!”

  1. Ο/Η Vic λέει:

    This chocolate mousse looks so good! I can’t wait to try this tomorrow. Thank you so much for sharing1

Γράψτε απάντηση στο sokolata Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *