Μους με πραλίνα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Μια απαλή μους με πλούσια σοκολατένια γεύση, αφού εκτός από κουβερτούρα περιέχει και πραλίνα, αυτή που συνήθως αλείφουμε στο ψωμί…

Υλικά

4 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
20 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
100 γρ. άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας (αυτό που αλείφουμε στο ψωμί μας)

Μερίδες: 4, Προετοιμασία-Παρασκευή: 50΄, Αναμονή: 2 ώρες

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια με τη ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Παράλληλα λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα και στο τέλος τη μαρέγκα. Γεμίζουμε ατομικά μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.

http://www.steliosparliaros.gr/paidika/me-aleimma-pralinas/mous-me-pralina/

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *