Υπέροχη Μους σοκολάτας από την αξέχαστη Αλεξία Αλεξιάδου και το “Realfood”!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

8 μερίδες
Χρόνος ετοιμασίας 30΄
Χρόνος στο ψυγείο 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας ++

Υλικά

4 σοκολάτες των 125 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές βούτυρο
6 μεγάλα αυγά χωρισμένα
2 κουταλιές γάλα χλιαρό
6 κουταλιές ζάχαρη και ¼ κούπας ζάχαρη άχνη
500 κ.εκ. 2 κούπες κρύα κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
καρουλάκια σοκολάτας, για το γαρνίρισμα ή τρούφα χρωματιστή ή σοκολατένια ή ζαχαρίτσες σε ότι σχέδιο θέλετε

Εκτέλεση

1. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο σε κομματάκια, ανακατεύοντας, ώσπου να λιώσει. Ρίξτε τα κροκάδια αφού πρώτα τα χτυπήσετε με 3 κουταλιές από τη ζάχαρη και λίγο γάλα χλιαρό και ανακατέψτε καλά να γίνει λείο σοκολατένιο μείγμα.
2. Χτυπήστε στο μίξερ τ’ ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε απαλή μαρέγκα, και βγάλτε τη σε ένα μπολ.
3. Χτυπήστε χωριστά στο μπολ του μίξερ από την μαρέγκα, την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια, ώσπου να πήξει και να σχηματίσει απαλές μύτες. Ανακατέψτε απαλά τη χτυπημένη κρέμα, σε δόσεις, μέσα στη σοκολάτα και κατόπιν τη μαρέγκα, ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο στο χρώμα και στην υφή. Φυλάξτε λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα σε κορνέ.
4. Μοιράστε το μείγμα σε 8 ποτήρια ή βάλτε το σ΄ένα μεγάλο μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο, 30΄ τουλάχιστον, να πήξει ελαφρά. Γαρνίρετε την επιφάνεια με τα καρουλάκια σοκολάτας και πασπαλίστε τα με λίγη ζάχαρη άχνη.

https://www.facebook.com/realfoodalexia/photos/a.383437135040544.108958.228411203876472/741591215891799/?type=1&theater

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *