DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet
Μερίδες:για 6 ποτήρια
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:10′
Έτοιμο σε:30′

Υλικά

    • 250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
    • 300ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 100γρ. ζάχαρη
    • 30ml νερό
    • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • 2 κουτ. σούπας σιρόπι ανανά
    • 4 κρόκοι αβγών
    • 1 αβγό ολόκληρο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κονσέρβα Ανανά σε κομμάτια σε σιρόπι με γεύση βανίλια DEL MONTE, καλά στραγγισμένο

Διαδικασία

Βάζετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει. Ανακατεύετε με σπάτουλα ανά διαστήματα. Στραγγίζετε τον ανανά από το χυμό του και κόβετε σε ακόμη μικρότερα κομμάτια. Τα αφήνετε σε στραγγιστήρι.

Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά κι ετοιμάζετε ένα πηχτό σιρόπι.

Παράλληλα βάζετε τους κρόκους και το ολόκληρο αβγό στο μίξερ και ξεκινάτε να τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνετε το καυτό σιρόπι όπως το κατεβάζετε από τη φωτιά σε στυλ κορδόνι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να τριπλασιαστεί τουλάχιστον σε όγκο και να ασπρίσει. Ανακατεύετε το ρούμι με το σιρόπι του ανανά και τα προσθέτετε στο μίγμα των αβγών μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε για λίγο ακόμη να ενσωματωθούν.

Ρίχνετε και τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθεί.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενώνετε στο μίγμα της μους ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Μοιράζετε από 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ανανά σε κάθε ποτήρι. Από πάνω μοιράζετε τη μους σοκολάτας και αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες.

Όταν θέλετε να σερβίρετε μοιράζετε πάνω από τις μους και τα υπόλοιπα κομμάτια ανανά και είστε έτοιμοι.

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.