Creta Carob

Υλικά

  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 115 γρ τεμαχισμένη ημίγλυκη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας (1/2 φλ και 2 κ.σ.)
  • 3 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη
  • 1/4 φλ γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κ.γ. αλάτι

Διαδικασία

Βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα ή τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.

Λιώνουμε για 15 δευτερόλεπτα, ανακατεύουμε, λιώνουμε και πάλι για 15 δευτερόλεπτα και προσέχουμε να μην καεί η σοκολάτα. Όταν η σοκολάτα λιώσει, ανακατεύουμε  και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρή.

Κόβουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι.

Τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα, τη σκόνη κακάο, το γάλα αμυγδάλου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.

Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.

Γεμίζουμε μερικά ποτήρια και απολαμβάνουμε κατευθείαν, ή βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ολόκληρη τη νύχτα.

Σερβίρουμε προαιρετικά με φράουλες, βατόμουρα, σαντιγύ, τριμμένη σοκολάτα.

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/842/Moys-sokolatas-me-avocado

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *