Μους σοκολάτας με αβοκάντο, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • 115 γρ τεμαχισμένη ημίγλυκη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας (1/2 φλ και 2 κ.σ.)
  • 3 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη
  • 1/4 φλ γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κ.γ. αλάτι

Διαδικασία

Βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα ή τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.

Λιώνουμε για 15 δευτερόλεπτα, ανακατεύουμε, λιώνουμε και πάλι για 15 δευτερόλεπτα και προσέχουμε να μην καεί η σοκολάτα. Όταν η σοκολάτα λιώσει, ανακατεύουμε  και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρή.

Κόβουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι.

Τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα, τη σκόνη κακάο, το γάλα αμυγδάλου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.

Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Γεμίζουμε μερικά ποτήρια και απολαμβάνουμε κατευθείαν, ή βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ολόκληρη τη νύχτα.

Σερβίρουμε προαιρετικά με φράουλες, βατόμουρα, σαντιγύ, τριμμένη σοκολάτα.

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/842/Moys-sokolatas-me-avocado

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *