Μους σοκολάτας με καραμελωμένα ποπ κορν, με ISOSTEVIA!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 6 μερίδες

Για τη μους:

350 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας μπράντι ή ρούμι
4 αυγά
6 κουτ. σούπας γλυκαντική ουσία από στέβια isostevia
ελάχιστο ανθό αλατιού

Για τα καραμελωμένα ποπ κορν:

150 γρ. Ζάχαρη
4 φλιτζάνια ποπ κορν
αντικολλητικό χαρτί κομμένο σε φύλλα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα μαζί με την κουβερτούρα και αφήστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χτυπήστε τα αυγά με τη γλυκαντική ουσία στο μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ σε μπεν μαρί και ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να ζεσταθούν και φτάσει η θερμοκρασία τους στους 82 βαθμούς. Ρίξτε το μείγμα των αυγών σταδιακά στη κρέμα με την κουβερτούρα και προσθέστε το μπράντι ή ρούμι και τον ανθό αλατιού. Ανακατέψτε και μοιράστε σε μπολ. Αφήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Για τα καραμελωμένα ποπ κορν:
Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και αφήστε την σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας. Ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε. Απλώστε τα ποπ κορν σε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και περιχύστε τα με την καραμέλα. Όταν κρυώσουν σερβίρετε τα με τις μους σοκολάτας.

 

 

 

 

http://www.isostevia.gr/syntages-stevia.asp

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *