Μους σοκολάτας με πατέ πομπέ, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις Συνταγές Πάνος”!

Αφράτη και πεντανόστιμη μους σοκολάτας με κρέμα πατέ πομπέ. Η πατέ πομπέ, “pâte à bombe” είναι μια Γαλλική συνταγή κρέμας, που παίρνει πολλές παραλλαγές και συνδυασμούς, για πολλές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική.


Υλικά:
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55-75% κακάο
150 γρμ. ζάχαρη
40 γρμ. νερό
150 γρμ. κρόκους αυγών, (7-8 κρόκοι)
600 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη έως ότου φτάσει στους 118° C. βαθμούς θερμοκρασία. Ταυτόχρονα χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ τους κρόκους.
  2. Ρίχνουμε σε πολύ λεπτή ροή το σιρόπι μέσα στον κάδο με τους κρόκους, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει η κρέμα, να αφρατέψει και να κρυώσει.
  3. Λιώνουμε καλά την κουβερτούρα σε θερμοκρασία 50° C. βαθμούς, και την αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, χλιαρή.
  4. Προσθέτουμε την μισή παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα πατέ πομπέ, και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μαρίζ, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω.
  6. Προσθέτουμε την υπόλοιπη παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά να ενσωματωθεί πλήρες.
  7. Η μους σοκολάτας με βάση πατέ πομπέ, είναι έτοιμη για οποιαδήποτε χρήση. Είτε όπως είναι, είτε την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Ανάλογα πως θα την χρησιμοποιήσουμε. Αν την θέλουμε πιό γλυκιά, η προσθήκη ζάχαρης άχνης, γίνετε στην κρέμα γάλακτος την ώρα που την χτυπάμε στο μίξερ.

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *