Μους σοκολάτας με chili από την Μαριλού Μαντά και το “Thinkdrops” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Κολασμένος συνδυασμός…

Υλικά

5 γρ. ζελατίνη
50 γρ. κακάο σκόνη, άγλυκο
50 γρ. ζάχαρη καστανή
3 γρ. τσίλι σε σκόνη
2 γρ. εσπρέσο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό μεγάλου μεγέθους (60 γρ.)
180ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
500ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

Διαδικασία

Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήστε το στην άκρη για να μαλακώσει.

Βάλτε σε μία μεσαία κατσαρόλα το κακάο, τη ζάχαρη, το τσίλι σε σκόνη, τον καφέ εσπρέσσο σε σκόνη, το αλάτι. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε με αυγοδάρτη. Βάλτε την σε μέτρια φωτιά για 4-5΄ μέχρι να πήξει (η θερμοκρασία να φτάσει τους 82°C) χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.

Κατεβάστε την από την φωτιά και ρίξτε την μέσα σε ένα μπολ όπου έχει ψιλοκόψει την σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια.

Προσθέστε και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σκεπάστε τη με μεμβράνη εξ΄επαφής και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ βάλτε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε την με το εξάρτημα σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί. Βγάλτε την μους σοκολάτας από το ψυγείο, προσθέστε την χτυπημένη σαντιγί και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μοιράστε τη σε ποτήρια ή μπολ και βάλτε τη στο ψυγείο για 2 ώρες.

 

 

http://www.thinkdrops.gr/2014/03/17/mous-sokolatas-me-chili/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *