Creta Carob

Mια σοκολατένια μους  που είναι νοστιμότατη, έχει ωραία υφή και μας δίνει ενέργεια και δύναμη στο λεπτό !!

Η συνταγή είναι απλούστατη, θα χρειαστούμε:

260 γρ πολτού μήλου

3 κουταλιές καλής ποιότητας μέλι

2,5 κουταλιές ωμό κακάο

1,5 κουταλιά ωμό χαρουπάλευρο

ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι

5 κουταλιές ταχίνι ολικής αλεσμένο σε πετρόμυλο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για να φτιάξουμε τον πολτό μήλου καθαρίζουμε περίπου 320 γρ μήλα. Τα κόβουμε σε φέτες και μαζί με λίγο νερό τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Περιμένουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στον επεξεργαστή τροφών όπου έχουμε προσθέσει και τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο, και σε λίγη ώρα η μους είναι έτοιμη !!!

Την απολαμβάνουμε σκέτη, με ξηρούς καρπούς, με φρούτα ή με ό,τι άλλο θέλουμε !!

Να σας αποκαλύψω πως σε ένα από τα επόμενα post, θα τη χρησιμοποιήσω ως βασική κρέμα στην τούρτα Πριγκίπισσα, ένα γιορτινό γλυκό που πάλευα σχεδόν όλο το περσινό καλοκαίρι !

Να, αν θέλετε ρίξτε μια ματιά, σε ένα παλιό coming soon post απεικονίζεται σε μια αρχική της υλοποίηση …

http://www.neanikon.gr/category/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *