Μους σοκολάτας σε μπισκότα και μαρμελάδα φράουλας, από το cookbox!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 ml. κρέμα γάλακτος 35% για τη μους
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με περισσότερο από 60% περιεκτικότητα σε κακάο, για τη μούς
  • 50 γρ. βούτυρο για τη μους και 100 γρ. βούτυρο μαλακό για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά για τη βάση
  • 100 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες για τη σάλτσα
  • 100 γρ. ζάχαρη για τη σάλτσα
  • 50 ml νερό για τη σάλτσα
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 30′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

Σοκολάτα, φράουλα… γεύσεις και χρώματα του πάθους μοιράζεται μαζί μας ο Χρήστος Τζιέρας!

Κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα.
Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό και τη ζάχαρη και τις βράζουμε για 10 λεπτά.Αφού βράσουν, τις πολτοποιούμε με ένα μίνι πίμερ και η σάλτσα φράουλας είναι έτοιμη.

Βάζουμε σε ένα πίμερ τα μπισκότα με το βούτυρο και τα ομογενοποιούμε.Στρώνουμε με αυτά μια λεπτή στρώση σε τσέρκια ατομικά ή σε ένα μεγάλο.Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση.Μόλις πάρει βράση, την αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το βούτυρο.Μόλις τα υλικά μας ομογενοποιηθούν γεμίζουμε με το μους τα τσέρκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 1 ώρα.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα φράουλας και μια μικρή μπάλα παγωτού βανίλια Μαδαγασκάρης.

Visit: www.christostzieras.gr

 

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/siropia/mous-sokolatas-se-mpiskota-kai-marmelada-fraoulas

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *