Νηστίσιμη μους με σοκολάτα και πορτοκάλι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη ,και το “The one with all the tastes”!

Αυτή η νηστίσιμη σοκολατένια μους λοιπόν, με ενθουσίασε πολύ περισσότερο από όσο περίμενα.
Γιατί έτσι; θα μου πείτε.
Καταρχήν γιατί παρόλο που είναι νηστίσιμη, είναι εξαιρετικά πλούσια σε υφή και γεύση. Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που ανακάτευα όλα τα υλικά, αναρωτιόμουν αν θα πήξει στο ψυγείο ή αν θα καταλήξω με ένα ωραιότατο νηστίσιμο γλάσο.
Κατά δεύτερο λόγο, πρέπει να σας αναφέρω τα υλικά που χρησιμοποίησα: γάλα καρύδας, κουβερτούρα, ταχίνι με κακάο (και μάλλον πρέπει να τονίσω το «με κακάο» γιατί κάνει τη διαφορά), μέλι και εκχύλισμα πορτοκαλιού. Και μετά τους απαραίτητους μορφασμούς και ανασήκωμα των φρυδιών, πρέπει επίσης να σας πω ότι όλοι όσοι τη δοκίμασαν (και τη δοκίμασαν αρκετοί βάρβαροι, συμπεριλαμβανομένου του μικρού σεφ), κατάφεραν να αναγνωρίσουν γευστικά μόνο την κουβερτούρα και το πορτοκάλι. Καλό είναι αυτό νομίζω.
Άλλος λόγος για τον οποίο με εξέπληξε… άρεσε τόσο πολύ στο στριμαδάκι που μου είπε ότι θέλει να την παντρευτεί… τη νηστίσιμη μους… μάλιστα!

chocolate-orange-mousse

Συνοψίζουμε λοιπόν:
Με 5 υλικά και 15’ προετοιμασία, έχουμε μια νηστίσιμη σοκολατένια μους που δεν μοιάζει να είναι νηστίσιμη. Και έναν πιθανό γάμο.
Το εκχύλισμα πορτοκαλιού είναι προαιρετικό και μπορείτε να το αντικαταστήσετε με εκχύλισμα βανίλιας ή ακόμα και να το παραλείψετε. Εάν ωστόσο αγαπάτε -όπως εγώ- τον all time classic συνδυασμό σοκολάτα + πορτοκάλι, είναι απαραίτητο.
Να σας πω επίσης ότι η υφή είναι πιο πυκνή και κάπως μαστιχωτή σε σχέση με την κλασική μους σοκολάτας.

chocolate-orange-mousse

Για το σερβίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατομικά μπολάκια ή φόρμες σιλικόνης. Εάν επιλέξετε τις φόρμες, να ξέρετε ότι θα χρειαστεί να τις βάλετε στην κατάψυξη για λίγη ώρα, ούτως ώστε η μους να σταθεροποιηθεί αρκετά και να μπορεί να αφαιρεθεί με ευκολία.

Εάν μετά τους μορφασμούς και το ανασήκωμα των φρυδιών συνεχίσατε την ανάγνωση και φτάσατε μέχρι εδώ, νομίζω ότι πρέπει να τη φτιάξετε.
Καλό σαββατοκύριακο!

chocolate-orange-mousse

Μους με σοκολάτα και πορτοκάλι (νηστίσιμη)

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 8
Υλικά
  • 400 ml κρέμα καρύδας
  • 250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 120 γραμμ. ταχίνι με κακάο
  • 180 ml μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας μαζί με την κουβερτούρα να ζεσταθούν αλλά όχι να βράσουν. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ταχίνι μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα. Τέλος, ρίχνουμε το εκχύλισμα πορτοκαλιού.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα σε 8 φόρμες ή μπολ και βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 4-5 ώρες (ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ) μέχρι να σταθεροποιηθεί.

 

http://theonewithallthetastes.com/2015/03/chocolate-orange-mousse.html

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *