Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας, από την Ντίνα Νικολάου!

Αν δεν έχουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε ένα μόνοι μας: παίρνουμε ένα μέτριου μεγέθους νάιλον σακουλάκι τροφίμων και με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μία γωνία της βάσης του. Γυρίζουμε προς τα έξω τις άκρες της σακούλας, τη γεμίζουμε με τη σαντιγί και την πιέζουμε ώστε η σαντιγί να βγει από το άνοιγμα που φτιάξαμε.

Χρόνος Προετοιμασίας:

15΄
Χρόνος Αναμονής:

Στο ψυγείο: 1 ώρα
Υλικά:

  • για 4 άτομα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 120 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • Για το σερβίρισμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας Grand Marnier (ή άλλο λικέρ πορτοκάλι)
  • τρούφα σοκολάτας

 

 

 

Εκτέλεση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά χωρίς να τα αφήσω να κάψουν. Αποσύρω από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω αργά το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ένταση, μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα. Το μοιράζω σε ποτήρια ή σε μπολάκια και τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι η κρέμα να κρυώσει και να σφίξει.

Σερβίρισμα: Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι να ετοιμάσω σφικτή σαντιγί.
Βγάζω από το ψυγείο τα ποτήρια με την κρέμα σοκολάτας και την ραντίζω με το Grand Marnier (ή με το λικέρ πορτοκάλι). Διακοσμώ με τρούφα σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/2082

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *