Παγωτό μους σοκολάτα από την Αργυρώ !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Σπιτικό παγωτό σοκολάτα σε χρόνο dt!

Υλικά συνταγής

375 γραμμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα

500 ml γάλα

500 ml κρέμα γάλακτος

125 γραμμ. ζάχαρη

1 βανίλια (μπαστουνάκι)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση

 

1. Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα και σχίζουμε οριζόντια το μπαστουνάκι της βανίλιας.
2.
 Αφαιρούμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας περιστασιακά.
3.
 Λίγο πριν βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε στο μπολ με την κομματιασμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
4.
 Ανακατεύουμε το μείγμα, αφού κρυώσει, προσαρμόζουμε στην Κουζινομηχανή της Kenwood την Παγωτομηχανή και το αδειάζουμε στον κάδο της παγωτομηχανής . Αναμιγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 45 λεπτά και στην συνέχεια τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Εναλλακτικά, μπορούμε να το χτυπήσουμε με μίξερ χειρός. Το βάζουμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να σφίγγει το ξαναχτυπάμε με το μίξερ. Επαναλαμβάνουμε για 5 φορές ανά 30΄ ν’ αφρατέψει.

http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *