Pana Cotta με σοκολάτα γάλακτος,τραγανά μπισκότα αμυγδάλου και κόκκινα φρούτα απο τον Διονύση Αλέρτα και το “Cook box” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 250 ml. γάλα
  • 5 κ.γ. γλυκόζη ( 25 γρ.)
  • ζελατίνα 5 γρ.
  • 500 ml. κρέμα γάλακτος
  • 425 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 κ.σ. αμύγδαλα σε πούδρα ( 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου)
  • Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

για την pana cotta:

Λιώνουμε την σοκολάτα γάλατος σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την γλυκόζη και τα φύλλα ζελατίνης(τα οποία έχουμε μαλακώσει σε νερό). Μόλις βράσει το μείγμα μας,αποσύρουμε από την φωτιά και το περιχύνουμε στην λιωμένη σοκολάτα. Με ένα μίξερ χειρός ομογενοποιούμε το μείγμα ρίχνοντας παράλληλα την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο για να δέσει.

για τα μπισκότα:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ, (Προσοχή!!!το βούτυρο να είναι παγωμένα και σε κομμένο σε κύβους.), και με το φτερό τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ανακατευτούν.

Φτιάχνουμε «βραχάκια»,τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά στους 1600C.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

FoodStyling:

Σε ποτηράκια ή μπώλ της αρεσκείας μας, τοποθετούμε 2-3 μπισκότα,(αναλόγως το μέγεθος του ποτηριού),και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή ένα κορνέ βάζουμε την κρέμα. Τέλος γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα  (φράουλες, Framboise, Rasberry).

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/siropia/pana-cotta-me-sokolata-galaktostragana-mpiskota-amugdalou-kai-kokkina-frouta-apo-ton-dionush-alerta

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *