VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Μια πολύ εύκολη και δροσερή κρέμα σοκολάτας, σερβιρισμένη με σος λευκή σοκολάτας.

ΜΕΡΙΔΕΣ : 10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 4 ώρες

Πανακότα

Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα αφήνουμε να μουλιάσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σοκολατούχο γάλα και τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γάλα, το αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα οποία στραγγίζουμε ελαφρώς. Ανακατεύουμε για να διαλυθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην σχηματιστεί κρούστα (για να κρυώσει πιο γρήγορα, τοποθετούμε το μπολ μέσα σε ένα ταψάκι ή ένα μεγαλύτερο μπολ, το οποίο έχουμε γεμίσει με κρύο νερό και παγάκια). Μόλις κρυώσει η κρέμα και αρχίσει να δένει, τη μοιράζουμε σε μπολ, ποτήρια ή σε μεταλλικό φορμάκια για πανακότα. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει (περίπου 4-5 ώρες). Για να ξεφορμάρουμε τις πανακότες από τα μεταλλικά φορμάκια, τα βυθίζουμε σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτα. Σερβίρουμε με τη σος λευκής σοκολάτας.

Σος λευκής σοκολάτας

Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο προτού βράσει την αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

 

http://steliosparliaros.gr/efkola/efkola-me-sokolata/panacotta-me-sokolatouxo-gala/

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *