Creta Carob

Αυτή η συνταγή για απολαυστική και πλούσια κρέμα σοκολάτας θα ενθουσιάσει όλους τους λάτρεις του είδους.
3.5 αστέρια από 2 σέφ 

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Σύνολο: 30 λεπτά
Συνταγή για: 6 μερίδες

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: | Λιπαρά:

Υλικά συνταγής:
Ζάχαρη150 γρ. 
Κορν φλάουρ30 γρ. 
Σκόνη κακάο30 γρ. 
Αλάτι1 πρέζα 
Κρέμα γάλακτος120 ml 
Αυγά4 μεγάλα, μόνο οι κρόκοι 
Ψιλοκομμένη κουβερτούρα120 γρ. 
Εκχύλισμα βανίλιας2 κουταλάκια 
Βούτυρο1 κουταλιά 

Οδηγίες: 
1. Ανακατεύετε μαζί σε ανοξείδωτο μπολ, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτετε και ταυτόχρονα ανακατεύετε μισή κούπα από το γάλα, να πάρετε ένα παχύ χυλό. Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάτε να ενσωματωθούν. Τα αφήνετε κατά μέρος.
2. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνετε μαζί το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις το μείγμα πάρει να βράσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά (προσοχή, γιατί αν βράσει το γάλα θα φουσκώσει και θα χυθεί από την κατσαρόλα). Σιγά – σιγά, αδειάζετε το καυτό γάλα, μέσα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Μεταφέρετε το μείγμα σε καθαρή κατσαρόλα και τη βάζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πυκνώσει η κρέμα (να γίνει σαν μαγιονέζα), αλλά να μην βράσει. Απομακρύνετε από τη φωτιά και το περνάτε από σουρωτήρι, να απομακρύνετε τους σβόλους που ίσως δημιουργήθηκαν.
4. Προσθέτετε την τριμμένη σοκολάτα, τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και μοιράζετε σε 6 μπολ.
5. Γαρνίρετε κατά το γούστο σας (σαντιγί, ινδοκάρυδο, πορτοκάλι, τρούφα κοκ) και σερβίρετε την κρέμα ζεστή ή κρύα.

Μαγειρεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου 2010 από την luise

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *