Creta Carob

Συστατικά

  • 120 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 αυγά
  • 1 ασπράδι αυγό
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. βούτυρο, χοντροκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σος σοκολάτας

  • 180 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

  • τριμμένη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
  • ξύσμα από πορτοκάλι
  • ξηροί καρποί
  • 50 γρ. φυστίκι Αιγίνης

 

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

2-4
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους αυγών.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε το ασπράδι αυγών με μία πρέζα αλάτι σε ένα άλλο μπολ να αφρατέψουν (1-2 λεπτά) και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γυαλιστερό (1-2 λεπτά), και έπειτα το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. διάμετρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσέχουμε το τηγάνι μας να χωράει στο φούρνο και να μην έχει πλαστική λαβή.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει γύρω από τις άκρες (2-3 λεπτά).
  • Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι το κέντρο να γίνει σφιχτό (3-4 λεπτά).

Για τη σος σοκολάτας

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να αναμειχθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε στη πουτίγκα μας και τη σερβίρουμε ζεστή με παγωτό από πάνω, πασπαλισμένο με τριμμένη σοκολάτα, ξύσμα πορτοκαλιού και φυστίκια Αιγίνης.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/poytigka-sokolatas-me-tyri-krema

8997

 

 

Chocolate Cream Cheese Pudding

 

Ingredients
  • 120 g cream cheese
  • 120 dark chocolate couverture (65% cocoa), melted
  • 50 ml heavy cream 35% fat
  • 3 egg yolks
  • 1 egg white
  • 40 g icing sugar
  • 20 g butter, coarsely chopped
  • pinch of salt

For chocolate sauce:

  • 180 g heavy cream 35% fat
  • 100 g dark chocolate couverture (65% cocoa), finely chopped

To serve:

  • dark chocolate couverture (65% cocoa), grated
  • vanilla ice cream, to serve
  • orange zest
  • nuts
  • 50 g pistachio nuts

 

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

20 minutes
Preparation Time
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

2-4
Portion(s)
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty

Method

  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Combine the cream cheese, couverture, heavy cream and egg yolks in a bowl.
  • In another bowl, whisk the egg white along with a pinch of salt for about 1-2 minutes, until fluffy. Gradually add the sugar and whisk for 1-2 minutes longer, until shiny.
  • Add the chocolate mixture and stir until combined.
  • Heat the butter in a 22 cm nonstick pan over low to medium heat.
  • Add the mixture and cook for about 2-3 minutes, until the outer edges start to thicken.
  • Bake for 3-4 minutes in the oven, until the center becomes firm.

For the chocolate sauce:

  • Bring the heavy cream to a boil. Remove from heat and add the couverture. Stir until the chocolate melts and is completely incorporated.
  • Pour chocolate sauce over pudding and serve warm. You can add some ice cream, sprinkle some grated chocolate, orange zest and pistachio nuts.

 

8999
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *