Creta Carob

Κανείς δε θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτήν την σοκολατένια κρέμα!!!

ΥΛΙΚΑ

 

  • 230 γρ. σοκολάτα ημίγλυκη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 600 ml. γάλα
  • 360 ml. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι μια πρέζα
  • 6 αυγά μόνο τους κρόκους
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 45′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε 4 πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ένα ταψί.

Βάζουμε τη σοκολάτα σε ενα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με την κρεμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε τα υλικά να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Περιχύνουμε με το μίγμα τη σοκολάτα που έχουμε αφήσει στο μπόλ. Αφήνουμε το μίγμα για περίπου 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ελεφρά. Μεταφέρουμε το μίγμα στο μπόλ με το μίγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

Μοιράζουμε το μίγμα στα μπολάκια.

Γεμίζουμε το ταψί, που έχουμε βάλει μέσα τα μπολάκια, με νερό χλιαρό.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε περίπου 4 ώρες να σταθούν, γαρνίρουμε με σαντιγύ αν θέλουμε.

http://www.cookbox.com.cy/component/k2/item/2559-%CF%88%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82.html

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *