- 240 γρ. γάλα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. ζάχαρη ή 1 κ.σ. γλυκόζη
- 1.5 φύλλο ζελατίνης, βουτηγμένο σε ένα μπολ με κρύο νερό
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη ή την γλυκόζη μέχρι λίγο πριν να βράσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τις ζελατίνες που είχαμε βάλει στο νερό και τις έχουμε στίψει καλά στο χέρι μας. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να ενσωματωθεί η ζελατίνα.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Αν χρειάζεται λιώνουμε για λίγο και στο φούρνο μικροκυμάτων. Σταδιακά προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος .
- Βάζουμε στα ποτήρια ή σε μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε όπως επιθυμούμε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.facebook.com/akispetretzikisofficialpage?fref=ts
Αφήστε μια απάντηση