Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Από τα πιο εύκολα γλυκά. Ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα αλλά και ωραίο κέρασμα για τον μπουφέ.

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20′
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Πανακότα
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα ν’ αρχίσει να βράζει και να φουσκώνει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν. Aφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά και το αδειάζουμε σε ποτήρια. Αν θέλουμε να κρυώσει πιο γρήγορα, μπορούμε προηγουμένως να αδειάσουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο θα τοποθετήσουμε πάνω από παγάκια. Εκεί θα το ανακατέψουμε μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει.
Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να πήξει η πανακότα και σερβίρουμε με την σος.
Δείτε την πανακότα βήμα – βήμα

Σος
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το γάλα και το ξύσμα. Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα, το αδειάζουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε τη σος να κρυώσει, πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

 

http://steliosparliaros.gr/efkola/efkola-kremes-mous/sokolatenia-panakota-se-potiri/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *