VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
IONSWEETS.GR

Είναι φτιαγμένη με αβοκάντο, σοκολάτα, κακάο, φυτική κρέμα και γάλα καρύδας. Χωρίς αβγά και βούτυρο, χωρίς γάλα και κρέμα γάλακτος, αφράτη, βελούδινη στο στόμα και άκρως γευστική, αυτή η μους σοκολάτας θα γίνει η επίσημη αγαπημένη τόσο η δική σας όσο και των vegan φίλων σας που αποκλείουν τα προϊόντα ζωικής προέλευσης από τη διατροφή τους.

Υλικά για 8 άτομα

  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 σφηνάκι παλαιωμένο τσίπουρο ή μαύρο ρούμι
  • 6 κουτ. σούπας μέλι ή 3 κουτ. σούπας μέλι + 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 250γρ. φυτική κρέμα από κονσέρβα
  • 100γρ. γάλα καρύδας από χάρτινη συσκευασία

για το σερβίρισμα:

  • ξύσμα σοκολάτας
  • φρέσκα κεράσια
  • λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα και την αφήνετε στην άκρη να περιμένει.
  2. Καθαρίζετε τα αβοκάντο τα κόβετε σε κομμάτια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το τσίπουρο ή το ρούμι και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε), ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να πολτοποιηθούν και να ενωθούν καλά τα υλικά.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 3 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και χτυπάτε λίγο ακόμη να διογκωθεί καλά.
  4. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα, τον πολτό του αβοκάντο και το μέλι. Χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Μοιράζετε την vegan μους σε ποτήρια ή μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει καλά. Διακοσμείτε με αποπυρηνωμένα κεράσια και λίγο ξύσμα σοκολάτας πριν σερβίρετε.

 

 

https://sweetly.gr/2018/05/vegan-mousse-sokolatas-me-avocado/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *