VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet
Συστατικά
  • 110  γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα χοντροκομμένη
  • 15 γρ. ζελατίνες

Για την κρέμα anglaise

  • 200 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • ¼ κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 2 ½ κ.σ. καφέ εσπρέσο
  • 4 κρόκους
  • 125 γρ. ζάχαρη καστανή

 

 

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares
6
Μερίδα/ες
Difficulty
1
Βαθμός Δυσκολίας

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 
Ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με 560 ml νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μόλις διαλυθεί απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει σιρόπι.
Ρίχνουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Μόλις διαλυθούν, βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμες καλούπια των 200 ml και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες!
Εκτέλεση για την κρέμα anglaise

Βάζουμε το γάλα, την κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τον καφέ και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Περιμένουμε 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να φουσκώσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουν μία κρεμώδης υφή.
Βάζουμε το μείγμα καφέ μέσα στο μείγμα με τους κρόκους και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύυμε συνεχώς.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με μεβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέρι να κρυώσει.
Για να σερβίρουμε, βγάζουμε τα ζελέ από τα καλούπια και τα βάζουμε σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα anglaise .

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/zele-sokolatas-me-krema-anglaise

 

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *