Υλικά

  • 1 κιλό γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 κ.γ. καφές στιγμιαίος (σκόνη)
  • 40 γρ. κακάο
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 120 γρ. ζάχαρη

Μερίδες: 4, Προετοιμασία: 10΄, Παρασκευή: 20΄

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου τα 900 γρ. από το γάλα και τον καφέ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα με έναν αυγοδάρτη. Πριν βράσει το γάλα με τον καφέ, προσθέτουμε το μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουμε και την σερβίρουμε σε 4 ατομικά μπολ. Σερβίρουμε τις κρέμες κατά προτίμηση χλιαρές, αλλιώς τις διατηρούμε στο ψυγείο.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/efkola/efkola-me-sokolata/zesti-krema-sokolatas-kafe/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *