myral.gr (ανδρικά)

ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα

Για την Πάβλοβα
3 μεγάλα ασπράδια αυγών ή 6 ασπράδια από μικρά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για την μαρέγκα
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
3 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
3/4 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Σαντιγί και φρέσκες φράουλες ή μούρα ή, όπως θέλετε

Για την σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για την Πάβλοβα
Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη με το καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας και αφήνετε στην άκρη.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα ασπράδια αυγού και τα ανακατεύετε γρήγορα με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις γίνει λευκό πηχτό μείγμα ρίχνετε σταδιακά το μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύετε γρήγορα, επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη και το μείγμα γίνει σφικτή μαρέγκα.

Στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο κοσκινισμένο μέσα στη μαρέγκα και προσεκτικά διπλώνετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να γίνει ένα απαλό και ομοιογενές μείγμα. Βάζετε τη μαρέγκα σε ένα φύλλο σιλικόνης και ψήνετε για 1 ώρα στους 160 βαθμούς. Μόλις ψηθεί αφήνετε τη μαρέγκα στο φούρνο για αρκετή ώρα με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου μέχρι να κρυώσει.
Βγάζετε απ’ τον φούρνο και με ένα πιρούνι σπάστε την κρούστα της μαρέγκας (προαιρετικά) και βάζετε από πάνω την σαντιγί. Καλύπτετε με φρέσκες φράουλες με λίγο σιρόπι από πάνω και σερβίρετε.

Για την σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/pabloba-sokolatas

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *