Τούρτα λευκής σοκολάτας από την Αργυρώ!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ένα στολίδι στο τραπέζι! Χρησιμοποιήστε άγλυκη σαντιγί για τέλειο αποτέλεσμα. Η λευκή σοκολάτα είναι αρκετά γλυκιά από μόνη της. Γαρνίρουμε με εντυπωσιακά αποξηραμένα φρούτα, όπως κράνμπερις και αγριοφράουλες.Υλικά

1 (25 εκ.) παντεσπάνι με κακάο

Για το σιρόπι
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα ζεστό
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ρούμι ή λικέρ βύσσινο

Για τη μους λευκής σοκολάτας
360 γραμμ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Για το γαρνίρισμα
100 γραμμ. ψιλοκομμένη καρυδόψιχα ή φιστίκι Αιγίνης
150 γραμμ. αποξηραμένα κράνμπερις και αποξηραμένες αγριοφράουλες (στα καταστήματα με ξηρούς καρπούς και μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή άλλο αποξηραμένο φρούτο

Για την επικάλυψη
100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ρούμι

Εκτέλεση

Για τη μους λευκής σοκολάτας:

Σε τηγάνι ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με τα 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να λιώσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά (προσοχή γιατί η λευκή σοκολάτα μπορεί να κόψει αν ζεσταθεί πολύ). Μόλις λιώσει η σοκολάτα αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία. Αφήνουμε 2΄ να κρυώσει. Ωστόσο έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με σύρμα. Ρίχνουμε λίγη λίγη κρέμα κάθε φορά, να προλαβαίνει να απορροφηθεί από τη σοκολάτα. Ρίχνουμε στη μους λευκής σοκολάτας τα μισά καρύδια και τα μισά αποξηραμένα φρούτα. Ανακατεύουμε απαλά. Σε φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε το παντεσπάνι. Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ρούμι ή το λικέρ. Ανακατεύουμε. Ραντίζουμε το παντεσπάνι. Αδειάζουμε τη μους λευκής σοκολάτας επάνω. Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται 1 ώρα να σφίξει). Γαρνίρουμε λίγο πριν σερβίρουμε την τούρτα.

Για την επικάλυψη:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράσει, την περιχύνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνουμε 1΄. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Ξεφορμάρουμε την τούρτα και τη μεταφέρουμε με προσοχή σε τουρτιέρα. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα αποξηραμένα φρούτα, τα καρύδια και περιχύνουμε λίγη λίγη την επικάλυψη. Ή τη σερβίρουμε χλιαρή σε σοσιέρα για να περιχύνει ο καθένας το κομμάτι του.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος ψύξης 60 λεπτά

 

 

 

http://www.argiro.gr/Recipe/τούρτα-λευκής-σοκολάτας-με-κρέμα-γάλακτος-νουνου

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *